12:30

Hälsö/Björkö

Referat: Lunden ÖBK - Hälsö/Björkö

Lunden Överås BK – Hälsö/Björkö (0-4)
Hälsö/Björkös mål gjordes av: 0-1 (26min) Henrik Gustafsson, 0-2 (39min) Jesper Hidetun, 0-3 (47min) Johan Forseström och 0-4 (52min) Andreas Forsmark.
-
Bortamatch mot Lunden Överås BK och vi visste inte speciellt mycket om detta laget mer än att dom kommer att spela i P-16 serien klass 2A detta året. Det var en gråmulen dag och cirka +5 grader när vi begav oss upp till Lundenområdet, matchen skulle spelas på Överåsvallens konstgräs.
Domare Ulf Liljekrantz blåste till spel och matchen startade lite tempofattigt och avvaktande.
Men det var ändå via våra snabba djupledsbollar som de farligaste chanserna kom i början av matchen, även om det var lite väl ensidigt. (2min) Åstrand passar till Forse ut på vänsterkanten och Forse spelar smart i djupled till Henke som kommer fri med målvakten, men skjuter mitt på.
(5min) Lunden ÖBK friläge där dom springer ifrån vår backlinje, men Wille (som stod i mål i den första halvleken) räddade formidabelt.
(12min) Snygg djupledslöpning av Henke igen ut på vänsterkanten och Henke spelar snyggt in till Forse, som laddar ”högersläggan” skottet går strax utanför.
Matchen böljar fram och tillbaka och det är inget riktigt ordnat spel, även om vi för det lilla spel som finns.
(25min) Snygg djupledspass till Forse som springer igenom och kommer helt fri med målvakten och lyckas med konststycket att skjuta rätt på honom, jag försökte ”chippa” var förklaringen efteråt, bra chans igen. (26min) Men så kom det förlösande målet till slut 0-1 Henrik Gustafsson efter att ha snott åt sig bollen nere vid Lundens kortlinje, bryter in från vänsterkanten och skjuter snabbt som en kobra vid målvaktens närmsta stolpe. Nu är vi inne i en bättre spelperiod med en liten tempoökning. (27min, 31min och 32min) Bra spel och Henke skott igen tre gånger på raken i lite olika situationer, men bollen vill inte in.
Erik, Jernarp och Åstrand kämpar på i det tysta på mittfältet kan tyckas, men man håller hela tiden Lundens mittfält under tuff bevakning och stundtals kommer några fina spelsekvenser.
Emil och Gustav som spelar mittlås sätts inte på några större prov, förutom ett friläge.
Vi gör ett byte i slutet av halvleken, Henke går ut efter att ha sträckt ljumsken bla och in med Jesper på vänsterkanten. I slutet av halvleken blir det lite mer spel på högerkanten och Pontus och Rasmus skapar några fina spelsekvenser. (39min) passning ut till Rasmus som går förbi backen och slår ett fint inlägg till Jesper som knäar in 0-2. Det var också halvtidsresultatet.
-
Vi gör ytterligare några byten i halvlek och John får äntligen göra årsdebut med att testa på med matchspel, samt att Adde gick in på högerkanten. Nu blev det en liten tempoökning från våran sida och Lunden ÖBK fick allt svårare att hänga med, bättre tryck och bättre passningsspel och mer självförtroende verkade det som. (7min) Andreas Jernarp passar snyggt fram till Forse som löper ifrån sin back och rundar målvakten och skjuter in 0-3 målet med högerdojjan. (12min) Ännu en gång bra spel och det blev mer av denna varan nu med pigga ben från Adde på högerkanten även om spelet denna gång gick via vänsterkanten från Forse till Jesper som snyggt spelar tillbaka till Forse som vänder ut spelet till Adde som skjuter in bollen i mål till 0-4, snyggt spel och bra inställning nu.
Efter halva den andra halvleken mattas spelet rejält och Lunden tillåts komma in i matchen allt mer, helt plötsligt har vi svårt att få tag i mittfältet igen och Lunden skapar sin farligaste målchans efter en hörna som nickas i ribban.
Sammanfattningsvis en helt OK match som stundtals hade sina ljusglimtar och det är alltid det positiva vi vill ta med oss, men det finns alltid mycket att jobba vidare på och idag skulle man vilja att ytorna på denna stora plan utnyttjades ännu mer, det var vid flera tillfällen som vi borde kunnat vända spelet ut på motsatta kanten, men istället spelar vi in bollen tillbaka in i gröten, där alla motspelarna befanns sig. Samt att vi ibland tog för lång tid på oss innan vi släppte bollen och därmed också blev av med bollen, detta funkar inte mot bättre lag. Snabbare passningsspel, mer med max två tillslag, så blir detta kanon, det blir bättre och bättre för varje match även om Fjäråsmatchen och 2:a halvlek mot Åsa var väldigt sevärda . Nu är det träning på tisdag 30/3 och sedan träningsmatch på ONS 31/3
Nästa träningsmatch blir på ONS 31/3 klockan 18:30 mot BK Häcken på Slätta Damm konstgräs igen.